Det nya tar aldrig slut...

9 juni 2015

Den här terminen fick jag styrkan att göra något som jag länge vela göra, nämligen att börja blogga. Och det var faktiskt ännu roligare än jag trodde och lite utmanande också. Glädjen och överraskningen låg i att så många av er läste min blogg! Ni gör mig så glad och ger mig inspiration till att fortsätta. TACK!

Yogan är med mig varje dag. Även om livet kan kännas utstakat tror jag att de allra flesta av oss kan välja i varje stund vem vi vill vara och hur vi vill leva våra liv. Idag har jag undervisat yoga i femton år och driver också ett yogacenter med en ekologisk butik. Det är en dröm jag uppfyllt, trots min oroliga pappa som äntligen slutat undra över när jag skaffa ett "riktigt" jobb.

Jag kastade mig ut i denna spännande nya yogavärld och den tog mig till nya platser, Indien, Thailand, USA och naturligtvis till olika delar av Sverige, för att jag skulle kunna lära mig mer om yoga, mindfulness och stresshantering. Men det nya tar aldrig slut och det finns alltid mer att lära. Vilken härlig känsla!

Jag valde ett nytt sätt att leva när jag gick igenom en livskris i tjugoårsåldern. Jag höll då på med marknadsföring och ekonomi men egentligen brann jag för livsåskådning. Och hela mitt liv bestod i att vänta på att det skulle bli bättre sen. Sen när det här projektet tog slut, sen efter sommaren, sen när det här nya skulle börja, hela tiden sen.

Det var under den här perioden som jag fann yogan genom att följa med en vän på ett yogapass. Där hittade jag äntligen lugnet i hjärtat som jag hade sökt så länge. Jag upptäckte till min stora glädje att jag helt plötsligt kunde förhålla mig bättre till stressen och pressen omkring mig. Och detta genom något så enkelt som att andas från magen, göra de olika rörelserna och sakta stilla det inre bruset genom meditationerna. Något föll på plats och jag började fundera på vem jag ville vara istället för att vara den som andra förväntade sig. Och på den vägen är det. Min önskan är att få dela med mig av yogan så att andra kanske också kan hitta verktyg där precis som jag. Och det är det vi gör på kurserna och retreaten.

Tanken med bloggen är att dela med mig lite av mitt liv och hur yogan och mindfulnessen hjälper mig i min vardag. Hur får man egentligen ihop allt och hur hanterar man stress, oro och när livet inte blir som jag vill eller när andra inte gör som de borde? Under våren har jag bloggat om mina ”lyckogurusar” som verkligen kunde konsten att skapa lycka och njuta av det lilla. Men ni har även kunnat läsa om min nya granne med storslagna altandrömmar, mannen med sektplaner, nyfikna människor som kikar in där jag bor och om min egen inre resan för att bli den jag är idag. I ett av de senaste inläggen togs det upp något som jag tror många kan känna igen sig i, nämligen vad händer när drömmen blir sann. Lever vi då lyckliga i alla våra dagar eller fortsätter vi att lägga lyckan i nya drömmar?

Nu tar vi sommarledigt men till hösten kommer det mera. För första gången någonsin kommer vi stänga ner centret och jag åker ut till Lambarö för att fördjupa min egen yoga, mysa med barnen, bada, äta jordgubbar och kanske dricka ett och annat glas vin. Och vem vet, kanske kan det bli något besök av nära och kära också?

I helgen börjar två av våra fyra retreater som vi ska ha under sommaren. Jag längtar så till morgonyogan på bryggan och att se solen gå ner på kvällen. Hoppas så många som möjligt kan följa med. Om inte annat så ses vi igen till hösten. Jag önskar er alla en underbar sommar så sätter vi igång igen med kursstart i augusti. Då är det även öppet för andra att komma och prova. Kanske är du då den som tar med vännen som vill pröva något nytt…