Hur går det? Är ni ihop nu?

2 juni 2015

Jag bor i ett hus med fyra lägenheter där jag har en av lägenheterna längst ned med en liten trädgård runt om. Precis utanför går en gångväg som ligger lite högre än själva husen, något som gör att man lätt kan titta in i de modernt stora fönstren.

För ett tag sen hade jag herrbesök hemma. Vi hade varit iväg på något skoj och nu pustade vi ut framför tv´n i mitt vardagsrum som även är mitt sovrum. Det var sådär väldigt nytt och jag visste inte riktigt vad jag ville med det hela. Men han höll i alla fall armen om mig och vi satt där i soffan/sängen och liksom bara kände oss för.

Då plingar min mobil till. Det är många som vet att jag bor där jag bor och tydligen hade någon gått förbi mitt hus och sett mig sitta där och då genast smsat en kompis och berättat att Linda har herrbesök. Kompisen smsar i sin tur mig och frågar något i stil med ”Men vad kul, den och den säger att du har herrbesök. Hur går det? Är ni ihop nu?”

Jag blev lite vad man brukar säga, tagen på sängen och ville inte utelämna mig själv utan svarar något undvikande ”Nejdå, vi är bara kompisar”. Mobilen är tyst ett tag och jag känner hur chocken lägger sig. Inte kan väl någon vara så fräck att de håller koll på mig i mitt eget sovrum? Finns det verkligen ingenstans där man kan få vara privat?

Då plingar mobilen till igen. Kompisen hade fört mitt meddelande vidare till den första tjejen som i sin tur svarar att ”Men jag såg att han höll armen om henne” så nu ville hon veta hur läget egentligen var. Efter det fixade jag frostat glas en bra bit upp på fönstren och jag har noga provat så att man faktiskt inte ser in, i alla fall inte till soffan…