Jag är inte mina tankar...

15 september 2015

Dagens Lindas Lyckopiller har värsta yogafeelingen och är en riktig djuping faktiskt. Ibland känns mina tankar och känslor så starka, nästan som om jag var dem. Jag är arg, orolig eller stressad osv. Men om jag hade varit det skulle jag inte kunnat veta om att jag känner mig arg, orolig eller stressad och det kan jag, iallafall ibland när jag stannar upp och känner efter. Dessutom förändras mina tankar och känslor under en dag. Jag har inte alls samma tankar och känslor hos mig just nu som när jag vaknade imorse eller som jag kommer att ha om en timme. Det är som om de bara är på besök hos oss.

Men den spännande frågan kvarstår, om jag inte är mina tankar och känslor, vad är jag då? Jo säger yogan, du är den stilla vänligt närvarande platsen djupt där inom dig. Den som upplever och bevittnar alla dina tankar, intryck och känslor utan att värdera och bedöma. Liksom ett stilla vittne och det är hit man når när man yogar och mediterar... 

Så nästa gång jag kidnappas av någon tanke eller känsla så ska jag påminna mig själv om att det är "bara en tanke eller en känsla". Och tankar och känslor kommer och går:)