Tillit allt kommer bli bra...

Linda 13 oktober 2015

I somras åkte jag, barnen och vår lilla hund Milou upp till fjällen med tåg, buss, bil och taxi. Det blev en förfärlig massa byten men till sist hamnade vi här i Sveg utanför deras underbart vackra väntsal. Barnen hittade snabbt en lekplats i närheten och jag passade på att gå en sväng med Milou. Det var bara några grader varmt trots att det var sommar. En bit längre bort tornade storslagna och mäktiga berg upp sig och ingav ett lugn. Det var som om de bar på en visshet om att allt kommer bli bra tillslut.

Den här sommaren blev verkligen inte alls som jag hade tänkt mig. Vi hade bland annat planerat att vandra upp för berget Helax, men det skulle inte vara möjligt pga av det dåliga vädret. Istället stod vi nu här i kylan med regnet hotfullt hängdes över oss och med en massa hungriga mygg i hasorna. Fast egentligen, det finns mycket värre saker i livet än ändrade semesterplaner, intalade jag mig. 

Samtidigt tänker jag, hur många gånger är det inte så i livet att det inte alltid blir som man har tänkt sig!? Den efterlängtade semestern regnar bort, det förhållande man trodde skulle vara för evigt tar slut eller drömjobbet visar sig vara hemskt. Och hur många gånger behöver vi inte välja igen och igen och igen. Och vem vet, kanske är just det en del av livet? 

Så när jag står där i kylan utanför den vackra väntsalen i Sveg och ser mina barn skrattande springa runt på lekplatsen, känner jag att även om livet inte alltid blir som jag vill eller på det sätt som jag tänkt mig, så kan det bli bra ändå...