När han sen smilande tränger sig förbi…

24 september 2015

Underbara sommar, tänk att du kom tillslut!!! Det är varmt och solen har äntligen insett att det bara är en vecka kvar av sommaren och att det nu är sista chansen att visa sig innan det är över för den här gången… Själv är jag lite lagom desperat på värme efter att ha tillbringat åtta veckor i en sommarstuga med två mellanstora barn, i hällregn. Därför sitter jag nu och avnjuter ”Lindas specialpizza” med fetaost istället för vanlig ost, bönor, soltorkade tomater, majs och rucolasallad på den lokala pizzerians uteservering. Det är rätt mycket folk där, många känner nog som jag att det gäller att suga åt sig det lilla av solen man får, innan det är för sent.

Snett framför mig sitter ett gäng grabbar som är några år äldre än jag, i mörka arbetskläder. De pratar högljutt om tjejer samtidigt som de garvande sneglar bort mot mig. Samtalet blir högre och högre och jag kan inte låta bli att höra hur en av dem delar med sig av sina erfarenheter. Han menar då att ”snygga tjejer” är skittråkiga att ha sex med för de ligger bara stilla och tittar i taket. För säkerhets skull visar han även för sina åhörare hur de ligger så att det inte går att missa hur tråkiga de faktiskt är. ”Fula tjejer” däremot, får kämpa lite mer eftersom de just är så fula och är därför bättre att ha i sängen. Påståendet väcker ännu mer garv från åhörarna, samtidigt som de återigen flinande tittar bort mot mig.

Jag känner att jag mår illa. Kanske menar de inte så illa som det låter, men det är faktiskt människor vi pratar om här. Någon med drömmar, längtan och känslor precis som du och jag. Det finns verkligen så mycket fint inom oss alla om vi bara tar oss tid att titta efter. Jag undrar vad som hände med respekten och människovärdet både när det gäller kvinnor och män och borde inte sexet vara mer än bara prestation? Samtidigt är det skrämmande, för det verkar vara många som lever i den här ytliga världen och tänker just så. Som bara ser andra som objekt där någon är snygg eller ful, blondin eller brunett och bra eller dålig i sängen. De verkar ha glömt att det är faktiskt finns en person där bakom.

Lunchen är tydligen över och sällskapet reser sig upp. När han sen smilande tränger sig förbi mig med ett flörtigt leende på läpparna, får jag lust att fråga honom om det påståendet även gäller för män och i så fall vilken grupp han själv tycker att han tillhör.

Men det är klart, jag är ju bara ett sexobjekt för honom så vad vet jag. Men en sak är jag säker på, det finns inga fula människor även om han försökte vara en…