Gåsäggstvål

Gåsäggen - med olivolja och återfettande karitésmör samt doft från Provence olivlundar kommer dessa tvålar. Den sensuella formen, påminner onekligen om ett ägg och gör inte bara att tvålarna löddrar rikligt utan att för dess skull kladda. De håller även ihop ordenligt ända till slutet. Inte konstigt att de är så populära!

Förutom olivolja, karitésmör, frukt och örter som gör att huden blir len och återfuktad, används rosmarinolja istället för konserveringsmedel. Tvålarna är dessutom ekologiska och innehåller inga djurfetter och är inte heller testade på djur. Honung verkar mjukgörande och fuktbevarande och sägs vara läkande mot eksem.

Tera Midi den sydfranska jorden, är ett svenskt familjeföretag som under sina resor i Frankrike fascinerats av de franska tvålarna gjorda av människor med spännande livsöden. Idag odlar de själva vindruvor och oliver för sin produktion och skapar ständigt nya dofter.

APELSINBLOM & HONUNG Apelsinblom har sina rötter långt tillbaka i tiden och ska ha använts inom ayurveda-medicinen i Indien redan runt år 1000 f. Kr, för att behandla ångesttillstånd och sömnlöshet.

GURKA Denna är mitt personliga val, doftar gurka och luktar sagolikt. Verkar även svalkande, sammandragande och lugnande.  

VINDRUVSKÄRNOR Vindruvorna verkar både mjukgörande och antioxidantiskt samt kärnorna ger huden peeling.

YLANG Ylang är en blomma från Sydostasien som både doftar ljuvligt och anses motverka stress och högt blodtryck.

65,00 kr