Kokosolja

Kokosoljan är mer het än någonsin. På senare tid har forskarna fått upp ögonen för denna sedan urminnes tider använda nöten. Oljans egenskaper kan hjälpa dig som vill gå ner i vikt, har högt blodtryck eller problem med magen. Dessutom är den utmärkt i sin sammansättning för matlagning av GI-rätter.

Tidigare ansåg man att allt fast fett som var mättat skapade grogrund för hjärt- och kärlsjukdomar. Nu vet man bättre. Forskare har funnit flera egenskaper i kokosnöten som snarare hjälper organismen. Exempelvis är fördelningen av de olika fettsyrorna unik för kokos och lagras inte i kroppen som fett utan omvandlas i stället till energi i cellerna. Det har även visat sig att laurinsyra som kokosfettet till stor del består av, kan skydda mot svampinfektioner och tarmparasiter samt stärka immunförsvaret och motverka virusinfektioner.

Biofoods ekologiska luktfria kokosfett är tillverkat i Sri Lanka av torkat kokoskött. Det värms sedan upp innan det pressas för att få ut så mycket olja som möjligt. För att ta bort lukt- och smak ångas aromen bort vid en temperatur på ca 200 grader. Denna process är helt i linje med reglerna som styr produktionen av ekologisk mat. Inga kemikalier används i processen. Kokosolja kan man använda till all matlagning och bakning men även för att smörja in huden vid hudåkomer och torrhet.

Ingredienser Kokosfett* *ekologisk råvara

400g

65,00 kr