”Du och jag och hela världen i mitt hjärta”

Om oss

Linda Lilja Hälsa & Livsstil öppnade sommaren 2010 och drivs av Linda Lilja.

Alla är välkomna till våra kurser i yoga, mindfulness och stresshantering och tillsammans skapar vi en mötesplats för de som söker en hållbar livsstil. Vi erbjuder även KBT-samtal för dig som behöver nya verktyg när livet känns svårt. 

Vi är engagerade för att göra världen lite vackrare både när det gäller hälsa, miljö och hjälp till behövande. Det kan du bland annat se i vår butik som både säljer ekologiska och fairtrade-produkter.

Men framför allt vill vi, förutom att inspirera och förmedla glädje, även ge ett förhållningssätt till det vi möter i livet. Centret fungerar idag som ett andhål för många. Kom gärna ner och drick lite te med oss du också.

Våra yogalärare

Linda Lilja

Linda är en entusiastisk och närvarande lärare som skapar en tillåtande stämning. Med värme, glädje och lekfullhet leder hon dig från hjärtat! Att ta med sig yogans förhållningssätt till verkliga livet är viktigt för henne samt att lära sig mer om sin kropp och hur man hanterar jobbiga tankar och känslor.

Linda har undervisat sen år 2000 och leder idag Viryayoga 1 och 2, Virya/yinyoga och grundkursen / fortsättningskursen hos oss. Det är även hon som håller i Barn- och tonårsyogan. Hon är utbildad KBT-teraput inriktining ACT och mindfulness, så det är henne ni pratar med i KBT-samtalen. I grunden är hon ekonom från Stockholms Universitet, men är även utbildad friskvårdare och har erfarenhet inom vården. 

Tina Rehnman

Det är med Tina som vi yogar varje tisdag på hathayogan. Träning och hälsa har alltid legat henne varmt om hjärtat. Till en början var yogan en riktig utmaning, att inte få svettas och springa utan att stanna upp och lyssna på kroppens behov.

Yogan ger Tina kraft och hjälp att ta vara på livet och lägga energi på rätt saker. Det viktigt med återhämtning även när det är stressigt och att finna vägar så kropp och själ håller ihop. Tina håller ISHTA inspirerade yogapass hos oss som både kan vara energifulla med flöden och lugna återhämtande, allt utifrån våra egna förutsättningar.

Karolina Palmberg

För Karolina är yoga ett lekfullt förhållningssätt till livet och kan beskrivas utifrån att det svåra blir lätt. Yoga är att notera, reflektera och sedan agera om det behövs.  Det är hon som leder söndagsyogan i kundaliniyoga med enkla instruktioner, glimten i ögat och en medveten närvaro. Alla deltagarna i en klass är unika och alla yoga utifrån sina egna förutsättningar.

Karolina är utbildad i kundaliniyoga och meditation enligt Yogi Bhajan. När hon inte gör det så jobbar hon med ungdomar med ätstörningar och självskadebeteende. 

Gunilla Altin

Genom att fysiskt utöva olika positioner har Gunilla hittat ett sätt att kommunicera mellan kropp, sinne och själ. Yogan ger henne ökad kroppsmedvetenhet vilken leder till balans och flexibilitet både på det emotionella och fysiska planet. På sitt inkännande och mjuka sätt arbetar hon utifrån dina förutsättningar med att inspirera dig till att känna, förstå och utmanas. Alla kan yoga bara man anpassar rörelserna till sig själv och där kan man ibland behöva lite vägledning.

 

Kerstin Hammargren

Yogan har gjort Kerstin mer medveten och lugn samt gett henne tålamod både för sig själv och för andra. En känsla av att det är ok att vara som man är. Att alla kan yoga oavsett ålder eller stelhet i kroppen. Man börjar sin resa där man är och det är just detta hon önskar att alla ska få uppleva.

Kerstin utbildade sig till yogalärare 2012 och det är hon som brukar hålla i Medi/yinyogan men i år kommer ni se henne när hon hoppar in som vikarie för oss andra.