Livet är ett äventyr...

Yoga och vandra i Portugal

24 juni – 1 juli 2018


Många har frågat efter sommarens yoga och vandringsresa och nu är den äntligen här! I år ska vi uppleva den fantastiska Algarvekusten i Portugal som är så mycket mer än turismens milslånga stränder och shopping. Vi vill uppleva det verkliga unika Portugal med sina orörda lite mindre ständer, hemliga grottor, små pittoreska bergsbyar, spektakulära klippformationer, fantastiska vyer och så förstås god genuin portugisisk mat och dryck i ett varmt klimat med vänliga människor. Jag var där i somras och det var helt fantastiskt, så det här är verkligen något som vi inte får missa… 

Yoga och vandring är en fantastisk kombination som verkligen ”gifter sig” så bra. Varje morgon väcker vi därför kroppen med stärkande och stretchande yogarörelser på någon mysig plats antingen vid grottorna på stranden, på klipporna med utsikt över havet eller vid poolen. Vi går även igenom dagens rutt och få med oss dagens tanke som vi kan ha med oss under vandringen. Efter frukost bär det av mot dagens tur. Ibland börjar vi direkt från hotellet men eftersom vi vill se så mycket som möjligt av Portugals skiftande natur så kan det även bli en liten bussresa innan vi påbörjar dagens vandring. Då lederna inte är lika tydligt utmärkta här som under tidigare resor, har vi med oss Kinga och Benke som kommer guida oss genom alla vandringarna och visa oss en annan sida av landet som det annars är lätt att missa. Och skulle man ha en ”tröttisdag” så ligger hotellet i en magisk omgivning med både strand och pool om man skulle behöva vila upp sig.

Vi kommer uppleva lite mer orörd natur där det inte ligger några restauranger så därför får vi med oss ett lunchpaket från hotellet som vi kan avnjuta på någon mysig plats i det gröna längs med leden. Dagsvandringarna är lite olika långa, men någon gång under sen eftermiddag/ kväll kommer vi fram till hotellet och kan pusta ut. Det brukar oftast bli så att vi stöter på varandra i en spontan After Walk innan kvällens delning och meditation. Och sist men inte minst avrundar vi dagen med tre rätters middag på någon lokal liten restaurang och njuter av att ännu en härlig dag är till enda…

Pris 13 900 kr del i dubbelrum
Sista anmälan 15 april
Bindande anmälan

Program

Söndag – Ankomst till Faro

Vi samlas på Arlanda och flyger till Faros i södra Portugal och landar vid 19-tiden. På flygplatsen möts vi av Kinga och Benke som kör oss den korta vägen på ca 30 min till hotellet. Efter incheckningen bjuds vi på en välförtjänt middag på hotellets fina restaurang och sedan samlas vi vid poolen för en introduktion och presentation. Det är viktigt att vi som ska göra den här resan tillsammans lär känna varandra för att vi ska få ut så mycket som möjligt av den. Sedan somnar vi gott efter en lång resdag för imorgon börjar det ”på riktigt”…

Måndag – Sao Rafael

Den här första morgonen samlas vi för yoga vid poolen på hotellet. Vi kommer gå igenom lite av grunderna så att även de som kanske yogar regelbundet med oss i vanliga fall ändå kan hänga med under veckan. Efteråt bjuds vi på frukostbuffé innan vi startar vår vandring.  

Idag har vi en liten lättare vandring där vi utgår från hotellet och vandrar österut längst med havet och klipporna. Det är lite kulligt och klippigt men hela tiden bjuds vi på en fantastisk vy där Atlanten breder ut sig framför våra fötter. Vi kommer att passera många vackra hus och olika undangömda stränder som vi kan klättra ner till och vi ta ett dopp när solen blir för stark. Vi stannar längs med vägen och äter vår medhavda lunch på en otroligt vacker plats innan vi beger oss hemåt igen för att pusta ut lite vid poolen innan det är dags för kvällens äventyr.

Ikväll ska vi besöka en superfin sandstrand som ligger 45 minuter från vårt hotell. Vi kommer att gå dit på stranden precis bredvid grottorna efter delningarna och meditationen för att äta middag på ett mysigt ställe i Sao Rafael. Efteråt blir vi hämtade med buss som kör oss tillbaka till hotellet så att vi slipper gå tillbaka i mörkret.

Lätt vandring, 9 km, ca 4-5 timmar samt promenaden till middagsrestaurangen på 3 km, ca 45 minuter.

Tisdag – Vila do Bispo

Efter morgonyoga och dagens tanke tar vi bussen ca 1 timme till Vila do Bispo som betyder biskopens stad och som blivit uppkallad av en biskop som landade där på1600-talet. Idag är det en lite svårare vandring som går västerut mot Cabo Sao Vicente eller världens ände som den också kallas. Den är faktiskt den sydvästligaste punkten i hela Europa. Något som är lite speciellt för Algarve är dess speciella klippformationer som pryder kustlinjen och påminner om bergen i Grand Canon. Idag kommer vi att gå på ett gigantiskt klippblock som ligger vid sidan om havet. Därifrån har man en underbart vacker utsikt. Vi tar en picknick och meditation på en magisk plats innan vi sedan vänder kosan hemåt igen. Den här vandringen blir lite extra lång i och med restiden så vi är tillbaka vid hotellet först vid 18-19-tiden. Vi avslutar dagen med delning och middag.

Svår vandring, 17 km, ca 6 timmar (ca 8 timmar med restid) 

Onsdag – Praia da Marinha

Efter morgonyogan, dagens tanke och frukost fortsätter vi vandringen och tar bussen till ledens början. Idag är det dags för resans absolut vackraste vandring och vissa menar att det är den finaste i hela Algarve. Men det är även en av de längsta och den sträcker sig ända från Praia da Marinha i öster till Praia de Vale Centeanes i väster. Leden slingrar sig fram längs toppen av kustklipporna i gyllene nyanser och i olika former.

Efter lunch, kvällens delningar, meditation blir det härligt att pusta ut med middag på en liten restaurang i närheten av hotellet.

Medelsvår,12 km, ca 5 timmar

Torsdag – Bergsbyarna Salir och Alte

Efter uppstigning är vi redo för ett härligt, livsbejakande yogapass och dagens tanke innan frukost och fortsatt vandring. Idag går vi mellan de två pittoreska bergsbyarna Salir och Alte.

Kullarna böljar framför oss och det blir väldigt mycket vandringar upp och ner. Men det är det värt, för väl uppe på toppen får de storslagna vidderna det att kännas som något direkt hämtat från sagornas värld… Leden slutar i den lilla byn Alte där vi passar på att ta en glass på ett av de olika caféerna innan vi beger oss hemåt igen. Vi avslutar dagen med delning och meditation och senare på kvällen äter vi en välbehövlig middag på någon lokal restaurang.

Svår- 16 km i berg och dalar, 6 timmar 

Fredag – Fonte Benemola (Tystnad)

Morgonyogan, dagens tanke och frukost. Efter frukost hämtas vi upp för en 45 minuters bussresa innan vi kan börja dagens vandring. Det som är lite speciellt idag är att vi går i tystnad.

Leden för oss genom det inre Algarve och kantas av olivträd, alferroba träd, mandelträd och ett och annat fikonträd. Ibland är landskapet platt och ibland smyckas det av böljande grönskande kullar. Vi njuter av den medtagna lunchen mitt i allt det gröna och väl hemma igen kanske du unnar dig en sen siesta innan vi samlas för delning och meditation, och därefter middag innan vi kryper i säng.

Medelsvår, 15 km, ca 6 timmar

Lördag – Castello

Vi samlas för att mjuka upp kroppen efter snart en veckas vandring. Efter yogapasset förbereder vi oss mentalt för den sista vandringen på den här resan som är en medelsvår tur som utgår från hotellet. Vi kommer gå genom ett landskap som påminner om ett ”mini-Australien”. På ena sidan tornar klippformationer upp sig bland växter och träd och på den andra sidan breder Atlanten ut sig. Vi stannar för bad och picknick på en vacker plats och vänder sedan tillbaka till hotellet. Kanske pustar du ut i solen vid poolen innan vi samlas för avslutningsceremoni och vår sista gemensamma middag innan det är dags att åka hem igen dagen därpå.

Medelsvår vandring, 9 km, ca 4-5 timmar

Söndag – Så bär det hemåt igen…

Tidigt på morgonen beger vi oss till flygplatsen i Faro för att ta flyget hem igen vid 9-tiden. Vi anländer till Stockholm ca 16.40. Och så var resan slut för den här gången, men minnet av den kommer vi bära med oss för alltid...

En vanlig dag...


07.00         Yoga och dagens tanke
8.30            Frukost
10.00          Vandringen börjar. Ibland går vi direkt från hotellet och andra dagar åker vi buss till ledens början.
ca 14.00     Vi har med oss lunchpaket från hotellet och vi hittar någon mysig plats som passar för picknick.
ca 17.00     Kommer fram till hotellet och pustar ut ofta i en spontant After Walk
19.00          Delningsgrupp 1
19.30          Delningsgrupp 2
20.00          Meditation
20.30          Middag på någon pittoresk lokal restaurang med tre rätters middag och dryck
23.00          Somnar skönt efter en lång och härlig dag

Svårhetsgraden för vandringen


•      Vandringen är i genomsnitt medelsvår men har även både lätta och några lite mer krävande dagar
•      Det är upp till 6 timmars vandring/dag i ca 30 graders värme och kuperad terräng så du behöver vara vid någolunda god kondition för att orka
•      Leden varierar från klippformationer vid kusten till inlandets berg samt stigar mellan små pittoreska bergsbyar.
•      Sträckan att vandra är totalt 90 km

Hotellet


Vi kommer att bo på en av de vackraste platserna i Algarve, bara 800 meter från stranden. Detta 4-stjärniga hotell har utsikt över Atlanten ligger i en unik omgivning med magisk natur precis inpå. Varje morgon serveras en frukostbuffé på solterrassen, som har utsikt över en av hotellets stora pooler. Du kan läsa mer om hotellet på www.hotelbaiagrande.com

I priset ingår

 
•      6 dagar med yoga, meditation, delningar och dagens tanke
•      Boende totalt 7 nätter
•      Övernattningar sker i dubbelrum på det 4-stjärninga hotellet Baia Grande
•      6 frukostar
•      6 lättare lunchpaket
•      6 tre-rätters middagar 
•      6 guidade vandringar
•      Transfer till och från flygplatsen 
•      Busstransport till leder samt middagsrestauranger

Tillkommer


•      Du bokar själv flygresan till och från Faro. På så sätt kan du även välja att stanna kvar några dagar om du vill. Vi flyger med KLM och just nu ligger flyget på 3 000 kr om man bokar på www.flygresor.se De flyg som vi tar är 13.40 Stockholm – 15.45 Amsterdam och 16.55 Amsterdam – 19.00 Faro på vägen dit samt 9.15 Faro – 13.15 Amsterdam och 14.40 Amsterdam – 16.40 Stockholm på vägen hem. Vi återkommer med exakta flygkoder när det närmar sig. Vill du hellre åka med ett annat flyg eller från en annan ort så går det också bra. Bara du är på plats när vi kommer fram.

•      Vi behöver vara 17 personer för att resan ska bli av. Så skynda dig att anmäla dig för vi kan inte hålla hotellet längre än till den 15 april. Så fort vi är vi är tillräckligt många kommer vi höra av oss direkt och då kan du boka flygresan. Ju snabbare du anmäler dig desto billigare blir flygresorna...

•      Så när du anmält dig nedan och vi är tillräckligt många för att resan kommer bli av får du en bekräftelse på din anmälan samt en faktura.

•      Du kommer då även få en bekräftelse på anmälan samt en faktura.

•      Vin och vatten ingår oftast till middagarna. Vill du ha annan dryck bekostar du den själv

•      Yogamatta samt boll

•      Reseförsäkring och avbeställningsskydd (ingår oftast i hemförsäkringen)

Anmälan till Portugalresan